Descriere
Alge Wakame (Undaria pinnatifida) bio ideale pentru preparatele raw.
Aceasta alga creste pana la 1.5 metri lungime, fiind cultivata pe coastele din Galicia in Spania.
Bogata in calciu, iod, proteine si fibre, este una dintre cele mai apreciate specii de alge care se foloseste in bucataria raw.
O punga ajunge pentru aproximativ 10 portii.
Mod de preparare:
-crud (raw): taiati marunt, lasati la inmuiat in apa timp de 15 minute, si adaugati in salate.
-gatit: se fierbe timp de 20 de minute in supe, cu legume, cartofi, orez, mei, etc. Se poate si rumeni in ulei pentru a se adauga apoi in pizza, placinte, paste.
Nutrienti/100g:
Proteine 22.7%
Grasimi 1.5%
Carbohidrati 46.8%
Fibre 35.3%
Potasiu 6810mg
Calciu 1380mg
Magneziu 680mg
Fosfor 235mg
Fier 20mg
Iod 22.6mg
Vitamina A 0.04mg
Vitamina B12 0.36mg
Vitamina C 5.26mg
Valori nutritionale/100g:
Energie: 195kcal
Grasimi: 1.3g din care saturate: 0.4g
Carbohidrati: 17.2g din care zaharuri: 0.5g
Fibre: 32.2g
Proteine: 12.6g
Saruri: 8.9g
Produs certificat organic.
Tara de origine: Spania
Algele marine marca Algamar sunt toate alge salbatice, recoltate de pe coastele nepoluate ale regiunii Galicia din Spania. Exista si alge marine de cultura, insa nu pot fi comparate calitativ si nutritional cu cele salbatice. Un alt mare avantaj al algelor salbatice Algamar este ca sunt departe de sursele de radiatii. Japonia este printre cei mai mari furnizori de alge marine din lume (in special sushi si nori), insa multi iubitori de alge marine au inceput sa caute alte surse de alge in afara de Japonia, din cauza radiatiilor rezultate in urma exploziei nucleare de la Fukushima.