Descriere
Amarant bio cereala recomandata in diete pentru continutul nutritive valoros, este bogat in fibre si proteine si are putini carbohidrati. Se prepara la fel ca orezul sau quinoa.
Amarantul este un izvor important magneziu, fier si zinc precum si cea mai importanta sursa de calciu.Continutul sau in calciu il depaseste pe cel al laptelui.
Amarantul nu a aparut peste noapte in civilizatia moderna, dimpotriva este un aliment stravechi consumat de aztecii si mayasii din America Centrala, care acum este “redescoperit”.
Amaranth, un membru al familiei Amaranthaceae, este o planta stufoasa, care ajunge la o inaltime de 5 pana la 7 metri. Face o floare de o culoare puternica mov magenta care ramane la fel chiar si cand este rupta (“floare nemuritoare”). De fapt, numele de “Amaranth” vine din grecescul pentru “floare-ce-nu-se-decoloreaza”. Dupa ce mult timp a fost uitat, amarantul este acum recunoscut ca un aliment foarte nutritiv, se cultiva atat pentru frunze cat si pentru semintele sale.
Ingrediente: *Amarant bio.*ingrediente din agricultura biologica.
Alergeni: Poate contine urme de soia, cereale cu gluten, fructe in coaja, susan.
100g de produs contin in medie:
Valoare energetica: 1527kj / 362kcal,
Grasimi: 6,5g (din care grasimi saturate: 1,5g),
Carbohidrati: 57g (din care zaharuri: 1,7g)
Fibre: 9,3g;
Proteine: 15g;
Sare: 0,05g.
Caracteristici: Produs vegan
Mod de preparare: O masura de amarant se adauga in 2 masuri de apa si putina sare. Se fierbe timp de 20 de minute
Mod de pastrare: La loc uscat si racoros.
Nu există recenzii până acum.