Produse Najel din oferta BioAleea

Najel sapun de alep

Najel este o marca frantuzeasza de produse naturale cu o traditie veche in productia sapunului de alep. Familia Al Najjar produce sapun de alep inca din 1895, dupa metode traditionale, in orasul Aleppo din nordul Siriei. Activitatea companiei este impartita in zilele noastre intre Aleppo (productie) si Lyon (laborator si administrativ).

Procesul de productie al sapunului de Alep este de 9 luni. Timp in care sapunul ajunge la maturatie. Najel sapun de alep contine ulei de masline si boabe de dafin de cea mai buna calitate, atent cultivate.

Produsele respecta standardele impuse de organismele de certificare Ecocert si Cosmos.

Procesul de productie al acestui sapun de alep (sfarsit de noiembrie – sfarsit de martie):

Faza 1 – Procesul de saponificare incepe prin incalzirea apei si a hidroxidului de sodiu la o temperatura specifica intr-un cazan mare. Se adauga uleiul de masline care se mentine la temperatura ridicată timp de 12 ore, apoi se lasa in repaus. Incalzirea se face prin distilare cu abur.

Faza 2 – A doua zi, se incalzeste continutul cazanului, si se adauga uleiul de dafin filtrat.

Faza 3. Pasta de sapun de alep este apoi clatita cu apa sarata de mai multe ori pentru a indeparta orice urma de substante caustice. Clorura de sodiu gasita in sapun provine din aceasta etapa. Apa scoasa este reciclata.

Faza 4 – Pasta de sapun este intinsa intr-un bazin si netezita la suprafata. Solidificata, este taiat manual in blocuri de sapun. Fiecare sapun este stampilat manual cu sigiliul Najel.

Faza 5 – Sapunurile sunt ridicate progresiv pe paleti si asezate intr-un beci ventilat, departe de soare. Incepe perioada de uscare de cel putin 9 luni. Sapunurile se oxideaza la suprafata si iau o culoare galbena / maro, pastrand in interior o culoare verde maslinie.

Afisati filtrele

Afișez toate cele 11 rezultate

Afisati filtrele

Afișez toate cele 11 rezultate