Shopping Cart

De ce apar ridurile?

 

Ei bine, in tinerete pielea noastra este bogata in colagen si elastina, doua dintre elementele care ne permit sa avem un ten neted si elastic. De la o anumita varsta, insa productia naturala a acestor doua elemente incepe sa scada. Si astfel apar primele linii fine, care netratate la timp, devin riduri.

 

 

Este momentul in care ar trebuie sa venim in ajutorul pielii prin produse care sa stimuleze productia naturala a colagenului si elastinei sau produse care sa hidrateze pielea in profunzime si astfel sa impiedice formarea ridurilor.

 

 

 

De fapt, stiai ca un ten gras este un ten care se rideaza mult mai greu?

Iti pot face cateva recomandari:

 

Nu uita si de ridurile care apar in jurul buzelor si foloseste si un balsam hidratant, indiferent de vremea de afara. Dar si de cele din jurul ochilor, zona cea mai predispusa la aparitia liniilor fine timpurii.

 

 

Ce putem face cand observam linii fine sau riduri pe fata? Sunt doua optiuni – prevenirea si tratarea.

>> Cand spun prevenire, ma refer la:
• Aplicarea unui produs care sa contina factor de protectie SPF (pentru ca razele ultra-violete distrug ADN-ul pielii si proteinele care o mentin sanatoasa) si care poate sa neutralizeze daunele cauzate de razele solare prin anti-oxidantii pe care ii contine.
• In plus, mare atentie la cantitatea de zahar, care este responsabila de inflmarea pielii.
• Renunta la fumat deoarece poate fi mai periculos decat razele solare si poate produce la randul sau inflamatii in intregul organism.

>> Daca vorbim despre tratare, intervin in discutie produsele bogate in Vitamina C, retinol, peptide, colagen, cellule stem din plante, care pot diminua adancimea ridurilor si stimuleaza productia naturala de colagen si elastina.

de Sibel Grigore – Estetician Organic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.