Shopping Cart
Dezinfectant pentru maini reteta simpla

Dezinfectant de maini – reteta simpla de facut in casa

Igienizarea mainilor cu un dezinfectant de maini este vitala in perioada de pandemie COVID-19 conform regulilor de preventie ale WHO (World Health Organisation). Din pacate insa este foarte dificil zilele acestea sa facem rost si de o sticluta cu dezinfectant.

Mai jos va prezentam o solutie usor de obtinut in casa, propusa de Fabrizio Zago colaborator al producatorului Officina Naturae. Fabrizio este un bine cunoscut chimist industrial si detinatorul siteului Ecobiocontrol. Reteta formulata de el respecta intru totul indicatiile WHO in ceea ce priveste procentul de alcool necesar pentru o dezinfectare corecta.

DEZINFECTANT DE MAINI RETETA

  1. 625 grame alcool etilic calitate superioara (puritate 96%).
  2. Se fierb 365 grame de apa si se lasa la racit.
  3. Se amesteca apa cu alcoolul etilic. Daca nu gasiti alcool etilic pur se poate folosi si cu puritate 90%, dar in cantitate de 670 grame cu 320 grame apa.
  4. Adaugati 10 grame substanta de gelifiere, guma de xantan. Aceasta ofera cele mai bune rezultate.
  5. Daca adaugati 1/3 lingurita detergent de vase Solara, efectul dezinfectant este amplificat deoarece surfactantul ajuta la penetratea alcoolului in piele.

Gelul astfel obtinut se evaporeaza in 20-30 secunde, timp suficient pentru a asigura efectul antimicrobian. Agentul de gelifiere nu este absolut necesar. Fara acesta trebuie utilizata mai multa solutie si nu trebuie frecate mainile prea mult pentru a nu se evapora imediat.

Nu uitati! Spalatul frecvent si corect pe maini este in continuare foarte important in lupta cu microbii. Nu este absolut necesar sa folosim un sapun cu biocide, atat vreme cat ne spalam pe maini 40-60 de secunde.

Articol oferit de Officina Naturae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.