Pudra de neem 100 gr

26,00 lei

Pudra de Neem este recomandata in caz de mancarime, alergie, eruptie, infectie cutanata si chiar arsuri. Cu proprietatile anti-fungicide.

(O recenzie client)

În stoc

SKU: AKM097 Categorii: , , Brand:

Descriere

Pudra de neem este cel mai bun prieten al pielii noastre, combatand eficient orice tip de iritatie.

Este recomandata in caz de mancarime, alergie, eruptie, infectie cutanata si chiar arsuri. Proprietatile sale anti-fungicide sunt datorate celor doua substante active pe care le contine: nimbidol si gedunin.

Copacul de neem (Azadirachta Indica) este un copac vesnic verde care creste in India, Africa si America Centrala si de Sud. Neem-ul face parte din marea familie a plantelor ayurvedice. In India este folosit in scopuri medicale de mai bine de 5.000 de ani pentru afectiuni extrem de diverse. Prin urmare acum se bucura de veneratie. Indienii ii spun neem-ului „Farmacia naturii”, „Copacul Sacru” sau „Remediul tuturor bolilor”.

Frunzele de neem se transforma in pulbere sau sunt folosite pentru extragerea uleiului de neem. Amandoua produse sunt la fel de eficiente ca si frunzele in sine, fiind insa mult mai usor de folosit si aplicat.

Pudra de Neem se administreaza foarte des in aplicatiile locale pe piele. Neem-ul este apreciat pentru efectele sale anti-bacteriene, anti-fungice si anti-virale. Frunzele sunt folosite de secole pentru prepararea bailor anti-bacteriene si cataplasmelor.

Mod de utilizare:

Se poate folosi ca masca, sau ca ingredient in realizarea unei masti, alaturi de o argila potrivita tipului de ten.

Pentru o masca de ten, gat si decolteu, se amesteca 5 gr (2 lingurite) de pudra de neem cu apa plata sau o apa florala potrivita tipului de ten. Masca se aplica pe ten, gat si decolteu si se lasa sa actioneze timp de 10-15 minute. Se clateste cu apa. Pentru masti aplicate pe zone mai restranse, folositi 1 lingurita de pudra.

Pentru par se prepara o masca extrem de benefica luptand impotriva matretii, a caderii si albirii parului, excesului de sebum.

Tot in aplicatiile cosmetice, neem-ul combate cearcanele prevening productia in exces a melaninei – responsabila pentru pigmentatie. In plus, neem-ul incetineste si aparitia ridurilor cauzate de inaintarea in varsta.

Folosita ca si remediu

Pudra de neem se combina cu apa pentru a se transforma intr-o pasta care, aplicata pe corp, e foarte eficienta la relaxarea durerilor de incheieturi in artrita reumatica, a durerilor de spate, in caz de guta sau afectiuni musculare.

Se poate adauga in masti faciale si corporale pentru afectiuni acneice sau in scrub-uri pentru cei care sufera de eczema si psoriazis.

Infuzia de pudra de neem se toarna in baie pentru a reda confortul pielii in caz de varsat de vant si eruptii cutanate.

Combinata cu ulei de cocos reduce roseata pielii si senzatia de mancarime.

Ingrediente: 100% pudra fina din frunze de neem (azadirachta indica), origine Ghana

Producator

Akoma

Tara de Origine

Ghana

Ambalaj

100 g

Efecte

anti-acnee, anti-cadere, anti-pete, anticearcan, antimicrobian, calmant, dezinfecteaza, reglare productie sebum

Tip Par

cu matreata, gras

Tip Piele

acneica, atopica, grasa, iritata, psoriazis, sensibila

  1. Sibel

    Pudra de neem este ideal mai ales pentru tenul acneic. Se combina cu iaurt si se obtine o masca cu probiotice, care are drept efect mentinerea porilor cat mai curati, controlul excesului de sebum si diminuarea cosurilor.
    La fel de bine se poate amesteca si cu ulei de jojoba, pentru ca acesta este un ulei cu textura mai usoara, asemanatoare sebumului uman.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NOTA INFORMATIVA

Descrierea produselor cuprinde informatiile puse la dispozitie de producator/distribuitor. Magazinul nostru nu se face responsabil pentru eventualele modificari ulterioare ce nu au fost aduse in atentia noastra de catre producator/distribuitor.