Zero Waste

Aici gasesti produse Zero Waste, pentru un stil de viata sustenabil, cu mai putin plastic sau alte materiale daunatoare planetei.

Conform definitiei ZWIA zero waste inseamna conservarea tuturor resurselor prin productia, consumul, reutilizarea si recuperarea responsabila a produselor, ambalajelor si materialelor fara ardere ai fara deversari in sol, apa sau aer care ameninta mediul sau sanatatea umana.

Zero Waste este un obiectiv etic, economic, eficient si vizionar, de a ghida oamenii in schimbarea stilurilor si practicilor lor de viata pentru a emula cicluri naturale durabile, in care toate materialele aruncate sunt concepute pentru a deveni resurse pe care ceilalti sa le foloseasca.

Zero Waste inseamna proiectarea si gestionarea produselor si proceselor pentru a evita si elimina in mod sistematic volumul si toxicitatea deseurilor si materialelor, pentru a conserva si a recupera toate resursele si a nu le arde sau ingropa.

Implementarea Zero Waste va elimina toate deversarile in sol, apa sau aer care reprezinta o amenintare pentru sanatatea planetara, umana, animala sau vegetala.” (preluat de la Zero Waste International Alliance – ZWIA)

Principalele 5 concepte zero waste sunt:

  • Refuzul de a cumpara produse ambalate in ambalaje inutile, ce polueaza planeta
  • Reducerea consumului de produse ce se recicleaza greu si prin urmare reducerea deseurilor
  • Reutilizarea, reconditionarea si repararea produselor greu reciclabile, prelungirea duratei de viata a acestora
  • Reciclarea corecta a deseurilor
  • Compostarea (fiind indicata utilizarea produselor ambalate in bioplastic, material compostabil in timp)

Descopera produsele BioAleea fara plastic, ambalate in bioplastic sau alte materiale reciclate sau reciclabile.

Produse zero waste
Afisati filtrele

Afișez 1 - 20 din 71 de rezultate

Afisati filtrele

Afișez 1 - 20 din 71 de rezultate

Alege din game de produse zero waste special concepute fara plastic, cu bioplastic (material compostabil) sau ambalate folosind doar minimul de plastic necesar pentru o buna utilizare. Produsele noastre zero waste sunt concentrate, avand o durabilitate indelungata si implicit un consum redus de ambalaje.