Poate ca te intrebi “De ce sa folosesc produse organice cand se gasesc atat de multe brand-uri cu o gama foarte extinsa de produse de ingrijire?”
Ei bine, eu ti-as prezenta doar un motiv foarte important si decizia iti apartine.
Stiai ca pielea este cel mai mare organ al nostru? Stiai ca prin piele absorbim cea mai mare cantitate de ingrediente toxice care ajung in fiecare celula a corpului nostru? Iar aceste ingrediente, adunate in timp, pot contribui intr-o oarecare masura, la aparitia diverselor boli, care nu sunt tocmai usor de tratat.
Ei bine, de ce sa nu incepi de acum sa ai grija de pielea ta in cel mai delicat mod? Eu am facut aceasta trecere la produse organice cu cativa ani in urma si nu a fost foarte usor. In acea perioada nu existau foarte multe informatii si am mers foarte mult pe instinct si pe ideea ca “orice se poate manca, se poate pune si pe piele” si invers.
De aceea m-am decis sa iti las cativa pasi simpli de urmat, daca te decizi sa iti schimbi produsele de ingrijire.
1. Primul si cel mai important pas este sa te decizi sa inlocuiesti produsele de ingrijire conventionale cu produse organice.
Ce ar putea sa te determine? Majoritatea ingredinetelor folosite in cosmeticele conventionale sunt sintetice si daunatoare pielii; ambalajele nu sunt biodegradabile; multe dintre ele sunt testate pe animale; nu sunt blande cu pielea si contin ingrediente alergene. In plus, eu una prefer sa dau mai multi bani (daca este cazul) pe un produs care este perfect pentru mine, care imi aduce multe beneficii si nu pe marca in sine.
2. Inlocuieste produsul folosit cel mai des.
Eu personal am inceput cu deodorantul si cu pasta de dinti in acelasi timp. Am vrut sa mi le fac singura si am incercat diverse combinatii. Si in prezent am deodorantul in baie si il folosesc, insa pasta de dinti am inlocuit-o cu una imbogatita cu B12, pe care o gasesti aici.
3. Vezi care este data de expirare a produselor pe care le ai deja.
Incepe cu cel care poate este deja expirat sau expira cel mai curand. De asemeni, fii atenta la textura si mirosul produsului si daca ti se pare ca ceva nu este in regula, inlocuieste-l. Astfel nu te strezei prea mult si stii exact ce cumparaturi ai de facut.
4. Inlocuieste produsele cosmetice cu unele certificate organic pe masura ce le termini pe cele conventionale.
Iti recomand sa cauti informatii despre acel produs inainte de a-l cumpara, mai ales daca esti sensibila la anumite ingrediente. Poti sa ne suni si iti oferim sfaturi in alegerea produsului sau poti chiar sa verifici gradul de toxicitate pe www.ewg.org.
5. Invata sa alegi produsele bune pentru tipul tau de ten si pentru problemele pe care le ai.
Si as adauga sa inveti sa le folosesti corect, regulat si sa le depozitezi asa cum sunt trecute indicatiile pe cutie. Cea mai intalnita recomandare este sa nu depoziteti produsele in caldura.
6. Creaza-ti ritualul simplu de ingrijire care sa includa: curatare, tonifiere si hidratare.
Iar pe langa acestea iti mai trebuie un exfoliant si o masca (aleasa in functie de problemele tenului).
Stiu ca m-am referit foarte mult la ingrijirea pielii, dar aceleasi reguli se aplica si la produsele pentru par sau corp. Iar eu nu pot decat sa iti spun ca ai luat cea mai buna decizie, doar citind acest articol. Iar daca ai nevoie de sfaturi, sunt la un mesaj distanta!
de Sibel Grigore – Estetician Organic