Shopping Cart
Dry brushing

Dry brushing, de ce este important sa ne periem zilnic corpul

Dry brushing-ul este o tehnica foarte simpla si accesibila care ne poate ajuta in recapatarea si mentinerea echilibrului hormonal, si nu numai. Fiind preocupata sa inteleg mai multe despre detoxifierea organismului si despre recapatarea si mentinerea echilibrului hormonal, am ajuns sa aflu despre si apoi sa experimentez dry brushing-ul.

Ce se intampla efectiv?

Pielea este cel mai mare organ de eliminare al nostru. O treime din toxinele corpului nostru sunt eliminate prin piele si dry brushing-ul ajuta la indepartarea celulelor moartea si la deblocarea porilor, care pot elimina astfel toxinele care „isi asteptau randul” pentru a fi evacuate.

Care sunt pasii pentru perierea corpului

In primul rand, avem nevoie de o perie cu par natural.
Apoi, avem nevoie de aproximativ 5 minute inaintea dusului zilnic pentru a ne peria corpul. Trebuie sa incepem de la picioare si sa continuam spre inima. De altfel, intotdeauna miscarile sunt catre inima. Fiecare zona trebuie periata de cateva ori pentru a putea indeparta pielea moarta.
Masajul trebuie facut cu blandete, fara a zgaria pielea, mai ales in zonele sensibile. Pentru acestea, in loc de perie putem folosi un o manusa de masaj din bumbac sau bumbac cu in.
Dupa ce am terminat de masat tot corpul, urmeaza dusul. Alternarea temperaturii apei este, de asemenea, foarte indicata pentru stimularea circulatiei sangelui si a limfei, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Pentru a ne spala este indicat sa folosim o cantitate minima de gel de dus din ingrediente naturale sau sapun si doar in zonele esentiale. Pielea noastra face uleiuri care nu numai ca ne ajuta sa avem o buna protectie impotriva infectiilor, dar contribuie si la formarea vitaminei D la nivelul ei, sub influenta razelor soarelui. Cand folosim sapun in exces acolo unde nu avem nevoie de el, aceste uleiuri naturale pot fi indepartate (mai ales sub actiunea parabenilor sau a substantelor Sodium Laureath Sulfat, care sunt prezente in majoritatea produselor de ingrijire produse de marile companii de pe piata).
Daca folosim dry brushing cu peria zilnic, asa cum este optim sa facem, aceasta trebuie spalata cu apa si sapun la aproximativ o saptamana pentru a evita acumularea reziduurilor.
Cand alegem produsele de ingrijire a pielii este recomandat sa avem tot atat de mult grija ca atunci cand ne alegem alimentele pe care le mancam. Si aceasta pentru ca absorbtia la nivelul pielii este foarte ridicata si ceea ce se absoarbe ajunge direct in sange. Din acest punct de vedere, pielea este ca o „granita nepazita” spre deosebire de gura, pentru ca ceea ce ingeram trebuie sa treaca de acidul gastric prezent in stomac si apoi de ficat pentru a fi metabolizat.
De aceea, atat gelul de dus si sapunurile, cat si crema sau uleiul de masaj alese vor fi cat mai naturale.

Dupa dus eu recomand masajul cu uleiuri presate la rece, care sa fie si comestibile, pentru a fi siguri de calitatea lor – si aceasta din motivele enuntate mai sus. Este indicat sa combinam uleiuri saturate (cum ar fi cel de cocos) cu mononesaturate (cel de avocado) si polinesaturate (in sau canepa). Fiecare dintre noi raspunde mai bine la un alt tip de ulei, asa ca vom experimenta pentru a gasi varianta optima pentru fiecare dintre noi.

Ce beneficii are dry brushing-ul?

  1. Ajuta la indepartarea celulelor moarte intr-o masura mai mare decat scrub-ul facut sub dus;
  2. Stimuleaza sistemul limfatic, care are un rol foarte important in indepartarea toxinelor din organism;
  3. Ajuta la reducerea celulitei, care nu este nimic altceva decat toxine acumulate in stratul de grasime, pe care corpul le elimina foarte greu, pentru ca aceste toxine ar trebuie mai intai re-introduse in fluxul sangvin, pentru a urma aceleasi cai de detoxifiere precum toxinele nou create ale organismului;
  4. Elibereaza porii care pot astfel sa elimine toxine, dar si sa absoarba mai multi nutrienti sau sa produca mai bine vitamina D;
  5. Ajuta la reducerea stresului, deci a hormonului numit cortizol, daca acesta este in exces in organism. Perierea pielea face ca nervii aflati la acest nivel sa trimita catre creier semnale de relaxare si astfel reflexul „lupta sau fugi” sa fie diminuat.
    Reducerea stresului are impact si asupra calitatii somnului (de fapt acestea doua se influenteaza reciproc), asupra scaderii in greutate, asupra fertilitatii…de fapt, asupra sanatatii noastre in general.

Bineinteles, perierea corpului este doar una dintre tehnicile care ajuta la reducerea stresului si la sustinerea detoxifierii. Alte asemenea aspecte sunt alimentatia sanatoasa, respiratia constienta, miscarea, mai ales in aer liber, expunerea la lumina naturala si meditatia.

Mai multe despre detoxifiere poti afla de aici.

Un articol marca Claudia Buneci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.