Descriere
Algele marine sea spaghetti (Himanthalia elongata) sunt inlocuitorul perfect al spaghetelor pentru cei care apreciaza algele marine.
Pot avea un gust de peste sarat, este indicat sa le spalati bine inainte sa le gatiti.
Mod de preparare:
-raw (crude): se taie in bucati mai mici, si se pun la inmuiat in apa timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute pot fi adaugate in salate si consumate crude.
-gatite: se fierb timp de 20-30 de minute. Se pot servi cu orez, quinoa, hrisca, in pizza, practic le puteti adauga langa aproape orice fel de garnitura.
-prajite: se clatesc bine, se prajesc in ulei de palmier sau de cocos, si cand sunt gata, se stropesc cu zeama de lamaie.
Valori nutritionale/100g:
Energie: 923 Kj/222 kcal
Grasimi: 1.4g din care saturate 0.6g
Carbohidrati: 26.5g din care zaharuri < 0.5g
Proteine: 8.5g
Fibre: 34.6g
Saruri: 4.3g
Produs certificat organic
Tara de origine: Spania
Algele marine marca Algamar sunt toate alge salbatice, recoltate de pe coastele nepoluate ale regiunii Galicia din Spania. Exista si alge marine de cultura, insa nu pot fi comparate calitativ si nutritional cu cele salbatice. Un alt mare avantaj al algelor salbatice Algamar este ca sunt departe de sursele de radiatii. Japonia este printre cei mai mari furnizori de alge marine din lume (in special sushi si nori), insa multi iubitori de alge marine au inceput sa caute alte surse de alge in afara de Japonia, din cauza radiatiilor rezultate in urma exploziei nucleare de la Fukushima.