Descriere
Alge dulse (Palmaria palmata) raw bio
O alga rosiatica, folosita de celti pentru continutul bogat in Vitamina C. Este bogata in fosfor si proteine. Ideala raw in salate si snacks-uri, chiar fara inmuiere prealabila!
Mod de preparare:
- crud (raw): adaugati alge dulse in salate, se poate adauga si fara inmuiere, daca totusi doriti sa o inmuiati in prealabil, 2 minute sunt suficiente.
- gatit: in supe sau mancaruri rapide, doar clatiti-le cu apa si adaugati-le la final. Se poate adauga in orez, mei, quinoa, amaranth, paste, cus-cus, etc.
O punga ajunge pentru aproximativ 10 portii.
100g Alge dulse contin:
Proteine 18%
Grasimi 2%
Carbohidrati 56%
Fibre 2.5%
Potasiu 7310mg
Calciu 560mg
Magneziu 610mg
Fosfor 235mg
Fier 50mg
Iod 55mg
Vitamina A 1.59mg
Vitamina B12 0.9mg
Vitamina C 34.5mg
Valori nutritionale/100g:
Energie: 255Kcal
Grasimi: 0.3g din care saturate 0.1g
Carbohidrati: 38g din care zaharuri <0.5g
Fibre: 14.2g
Proteine: 18.1g
Saruri: 0.05g
Ingrediente: alge dulse eco
Produs certificat organic.
Algele marine marca Algamar sunt toate alge salbatice, recoltate de pe coastele nepoluate ale regiunii Galicia din Spania. Exista si alge marine de cultura, insa nu pot fi comparate calitativ si nutritional cu cele salbatice. Un alt mare avantaj al algelor salbatice Algamar este ca sunt departe de sursele de radiatii. Japonia este printre cei mai mari furnizori de alge marine din lume (in special sushi si nori), insa multi iubitori de alge marine au inceput sa caute alte surse de alge in afara de Japonia, din cauza radiatiilor rezultate in urma exploziei nucleare de la Fukushima.