Descriere
Piure de prine Umeboshi poate fi consumat in supe sau adaugat pentru condimentarea diverselor preparate, obtinand astfel un gust aparte, acru si sarat.
Reteta de Umeboshi este preparata in Japonia dupa metode traditionale. Umeboshi se obtine prin deshidratarea, apoi murarea prunelor ume cu sare si frunze shiso, ceea ce le confera culoarea rosiatica. Fermenteaza in barili de lemn pentru aproximativ o luna, apoi sunt scoase si ucate la soare. Au un gust intens, acru si sarat, pe langa numeroase beneficii pentru sanatate. Au un continut ridicat de minerale alcaline (fier, calciu, mangan, potasiu), contracarand aciditatea corpului.Se pot consuma in supe, ceaiuri, sau ca si condiment.
Ingrediente: *Prune japoneze (Prunus mume) 87%, sare de mare, *frunze de Shiso* (Perilla frutescens).*ingrediente de agricultura ecologica.
Alergeni: poate contine urme de soia, cereale cu gluten, fructe in coaja, arahide.
100g de produs contin in medie:
Valoare energetica: 144kj / 34kcal,
Grasimi: 0,3g (din care grasimi saturate 0g),
Carbohidrati: 0,9g (din care zaharuri <0,5g),
Fibre: 4,0g,
Proteine: 1,2g,
Sare: 15,5g.
Mod de consum: Se poate folosi in preparate cu legume si cereale.
Mod de pastrare: A se pastra in loc uscat si racoros.
Nu există recenzii până acum.