Shopping Cart

Lucruri necesare la primul bebe

Daca va asteptati sa va spun ca am pictat peretii, am cumparat un patut din lemn colorat sau ca am umplut camera de jucarii si accesorii pentru bebe, sa stiti ca nu este cazul. Noi ne-am dorit sa ne concentram mai mult pe lucrurile practice si de ajutor pentru viata in trei ce urma sa inceapa.

 

Va prezint lista cu top lucrurile necesare si recomandarile mele dupa primele luni cu bebe.

  1. Patutul

 

Noi am ales un patut pliabil si portabil cu masa de infasat si spatiu pentru scutece in ideea ca este mult mai usor de mutat si il putem lua cu noi in excursiile la parinti si in vacante; in plus nu eram noi adeptii patului din lemn cu zabrele si diverse accesorii, ne doream ceva cat mai simplu si util. Recomandarea mea este sa nu investiti multi bani intr-un patut pentru bebelus, mai ales daca aveti de gand sa apelati la bed-sharing. Noi initial am dorit ca bebe sa doarma la el in camera, insa am reusit o singura noapte, iar patul nu il vom lua cu noi in voiaj.

 

Plusuri: cost mic

Minusuri: dimensiunea saltelei este atipica la unele modele, deci este greu sa gasesti asternuturi de pat potrivite.

Recomand Dandelion Atelier de Creatie pentru lenjerii de patut.

2. Comoda

Avand in vedere ca nu am ales sa ii mobilam camera de la zero am ales o comoda care sa se incadreze in designul actual al camerei.

Plusuri: ofera un spatiu bun de depozitare atat pentru hainele bebelusului cat si pentru alte accesorii si se poate integra usor cu mobilierul existent.

Minusuri: daca iti doresti o camera a bebelusului ca in reviste nu este tocmai varianta ideala.

3. Umidificator bebe

Este un obiect ce nu ar trebui sa lipseasca din camera unde doarme bebelusul daca umiditatea nu este cea recomandata de aprox. 50-55%. Noi nu am avut din primele zile umidificatorul si din pacate bebelusul a avut ceva probleme cu respiratia. Acum este nelipsit, avand in vedere ca fara avem sub 40% umiditate.

Plusuri: asigura umiditatea optima pentru ca cel mic sa doarma fara dificultati in a respire.

Minusuri: alege un model cu aer rece care nu emana vapori de apa; primul umidificator imprumutat ne-a cam udat parchetul.

4. Cadita

Am optat pentru una cu suport, insert pentru nou nascut si furtun de evacuare apa, nici cea mai scumpa dar nici ieftina.

Plusuri: suportul de cadita este ideal pentru ca tu sa nu iti fortezi spatele deasupra cazii. Furtunul de evacuare care te scuteste iar de dureri de spate cu golirea ei.

Minusuri: insertul pentru nou nascut la noi nu a fost util, avand in vedere ca nu oferea suportul necesar. Recomand a se achizitiona separate unul cu o forma ergonomica, ce nu permite alunecarea bebelusului.

5. Caruciorul 2 in 1

Recunosc, mi-am dorit foarte mult un anume carucior, insa mi se parea prea scump. Dupa am gasit altul care sa imi placa, dar tot asa, mi se parea exagerat pretul. Am gasit caruciorul dorit la mana a 2-a pentru ca nu am vrut sa cheltuim multi bani in ideea in care poate cel mic nici nu aprecia plimbatul in carucior. Am optat pentru varianta fara landou, insa cu partea sport cu pozitie la orizontala si scoica. Decizia a fost inspirata, deoarece bebe de mic isi dorea sa vada ce se intampla afara. Un alt aspect important, pe care noi l-am neglijat este spatiul pe care il ocupa in portbagaj, mai ales daca aveti de gand sa calatoriti cu masina.

 

6. Balansoarul

Intial sotul meu nu a vrut sa luam balansoar, insa am primit unul si pot spune ca daca este de calitate este solutia salvatoare. Bebelusul nostru este foarte activ, insa a fost invatat de la inceput sa stea in balansoar langa noi. Pentru el este important sa ne stie aproape, sa ne vada si sa stie ca este inclus in activitati, lucru ce se poate face foarte usor cu ajutorul balansoarului. Mai mult, bebelusii adora sa doarma langa cineva, iar pe mine m-a salvat balansoarul deoarece il putea adormi in el si eu sa lucrez la calculator langa.

Plusuri: locul ideal pentru somn si joaca din timpul zilei

Minusuri: daca are si o baza electrica aceasta este utila in primele 2 luni, insa dupa nu mai prezinta interes; din punctul meu de vedere nu se justifica investitia suplimentara.

7. Scutece

Este foarte important sa va documentati asupra scutecelor si cat sunteti dispusi sa cheltuiti pe acestea. Recomandarea mea este sa verificati marcile si daca acestea contin sau nu substante toxice si potentialele riscuri la care se expun bebelusii. Trebuie sa va ganditi ca vin in contact cu pielea umeda si incalzita a bebelusului. Daca scutecele eco bio vi se par prea scumpe, recomandarea mea este sa apelati la ele doar daca bebelusul are pielea sensibila si dezvolta iritatii in zona scutecului. Important este sa fie schimbate cat mai des si curatata zona, ideal cu apa si sapun.

Link APC Romania

8. Cosmeticele bebelusului

 

Am optat pentru cosmetice certificate eco bio, fara alcool pe baza de extract de gutuie si galbenele, dar si aloe vera si ovaz. Pielea bebelusului este sensibila si are nevoie de o ingrijire delicate, dar nu exagerata. Nu recomand dermato cosmeticele, mai ales daca nu sunt semne clare de dermatita sau sensibilitati severe. Noi in cele 6 luni nu am avut probleme cu pielea si am urmat un ritual simplu, natural, dar riguros de ingrijire, ce include: baita cremoasa, pudra din orez pentru baie, lotiune de corp, crema impotriva iritatiilor si crema de fata.

 

Spor la cumparaturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.