Shopping Cart
curatenia in bucatarie

Curatenia in bucatarie – sfaturi Eco Friendly

Bucataria este locul care necesita cel mai frecvent atentia noastra. Mai ales daca esti un bucatar pasionat. Bucataria inseamna pentru multi locul unde dau frau liber imaginatiei si isi delecteaza papilele gustative cu delicii si arome din toata lumea. Curatenia in bucatarie este cheia.

Indiferent daca ai o bucatarie mica sau mare, traditionala sau moderna, aceasta trebuie mereu sa fie curata si ordonata. Majoritatea dintre noi petrecem o mare parte din timp aici, iar daca nu avem grija sa fie curata cand o parasim, bucataria poate deveni un loc greu de curatat.

Cei de la Officina Naturae au pregatit un ghid interesant despre cum sa iti cureti eficient si eco friendly bucataria. Iata sfaturile lor:

Curatarea plitei

Pentru a curata vedeta bucatariei ai nevoie de manusi, un burete sau o laveta din microfibra si un degresant universal bio. Cel de la Solara este foarte apreciat, nu o spun doar ei, ci si noi, caci il folosim frecvent. Formeaza o spuma activa cu efect degresant, ce elimina si cele mai dificile reziduuri, fara mirosuri sufocante, precum cele conventionale.

Daca plita este pe gaz, din inox sau email, indeparteaza mai intai grilajele, capacele de la arzatoare si orice alte accesorii ce se pun pe ele. Pulverizeaza degresantul in mod uniform pe toata suprafata plitei, chiar si pe suprafetele cu sticla (daca exista). Lasa sa actioneze cateva minute. Indeparteaza apoi cu buretele sau laveta din microfibra toata spuma, prin frecare usoara, clateste cu apa si sterge pana suprafata ramane uscata. Si accesoriile se pot curata tot cu degresantul, mai putin cele din aluminiu unde se recomanda folosirea detergentului de vase ecologic. Degresantul se poate utiliza si pentru plitele din vitroceramica.

Curatarea cuptorului

Este probabil cel de care fugim cu totii cand este vorba de curatenia in bucatarie. Multi amanam curatarea cuptorului pentru ca se curata greu. Daca murdaria este intarita, apelam la degresanti conventionali, care datorita compozitiei chimice, emana vapori usturatori, greu de inhalat si toxici. Sfatul celor de la Officina Naturae este ca inainte de a curata cuptorul, acesta sa fie incalzit la 50-60 grade C. Trebuie sa fie cald, nu fierbinte. Inchideti cuptorul si pulverizati pe peretii interior si pe usa calda degresantul eco Solara. Lasati sa actioneze 15 minute. Eliminati solutia cu un burete umed sau o laveta din microfibra. Rezultatul este… Nu va spunem, descoperiti voi si ne scrieti.

Curatarea hotei

Da, ati ghicit, produsul vedeta este tot degresantul de la Solara. Elimina atat grasimea, cat si praful depus pe hota. Pulverizati pe suprafata acesteia si lasati sa actioneze cateva minute. Clatiti cu un burete umed sau o laveta umeda. Nu degeaba ii spune degresant suprafete multiple. Cu un singur produs cureti suprafete variate.

Curatenia dulapurilor in bucatarie

In ziua de azi exista o varietate mare de bucatarii, mobilier realizat din lemn masiv, MDF sau PAL, cu blat din lemn sau granit, cu sisteme variate de depozitare. Avand in vedere ca multe materiale folosite in special pentru blat, sunt delicate, in timp acesta se poate strica de la produsele de curatare folosite. Recomandarea celor de la Officina Naturae pentru igienizarea zilnica este detergentul universal concentrate, turnat foarte putin pe un burete umed sau o laveta umeda. In cazul murdariei dificile si a petelor de grasime se recomanda tot degresantul ce are o formula blanda. Spre deosebire de alte produse conventionale sau curatarea cu otet sau alt acid, acesta nu ataca suprafetele. Pentru a elimina praful si a igieniza dulapurile se recomanda solutia pentru suprafete multiple tip spray. Alaturi de o laveta din microfibra este eficienta si impotriva amprentelor lasate pe fronturi.

Cu toate ca sunt produse de curatenie naturale, cu surfactanti din plante, ele isi fac treaba, chiar mai bine decat multe produse conventionale. Merita sa le acordati o sansa. Va spun asta din proprie experienta.

Prima parte cu recomandari pentru curatenia in bucatariei intr-un mod ecologic si sanatos, atat pentru noi, cat si pentru Planeta se incheie aici.

Asteptam sa ne transmiteti si voi sfaturi utile pentru curatarea bucatariei intr-un mode eco friendly si eficient. Poate chiar sa ne impartasiti din experienta cu produsele Solara.

Stati alaturi de noi pentru partea a 2-a cu sfaturi de la profesionistii Officina Naturae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.